Nieuws

GMP WORDT FEED CHAIN ALLIANCE

Tijdens de algemene vergadering van OVOCOM, het Belgisch overlegplatform voor de diervoedersector, werd de opvolger van ‘GMP’ voorgesteld. De GMP-Regeling, ‘good manufacturing practices’, is een geheel van wettelijke en sectorale vereisten voor bedrijven actief in één van de vier schakels in de diervoederketen: handel, levensmiddelensector, mengvoederindustrie en transport. Iedere schakel draagt hierbij zijn eigen verantwoordelijkheid. 

OVOCOM heeft van in het begin altijd volop ingezet op internationale uitwisselbaarheid. De Belgische aanpak wordt op Europees niveau aanzien als een betrouwbare partner en als kenniscentrum. De GMP-Regeling is inmiddels uitgegroeid tot een internationaal geaccepteerd en gerespecteerd voederveiligheids- en kwaliteitssysteem.

Met een nieuwe naam en een nieuw logo voor de GMP-regeling komt dat beter tot zijn recht. Voortaan wordt de veiligheid van diervoeders gegarandeerd onder de noemer ‘Feed Chain Alliance’, met als onderschrift ‘together for safety and quality’.

De naamsverandering vormt een nieuwe mijlpaal in de vernieuwde ambities van OVOCOM. 

 

  • Vierschaar 4
  • 8531 Bavikhove
  • België

LANDBOUW & PARTICULIER

056 72 28 14
info@creafarm.be

KMO

056 72 28 13
kmo@creafarm.be

Op de hoogte blijven?

Wij versturen twee nieuwsbrieven per jaar